KultKeddek az ELTE TÓK-on

2023.11.16.
KultKeddek az ELTE TÓK-on
KultKedd címmel indítottak programsorozatot az ELTE TÓK kulturális mediáció mesterszak hallgatói és szakfelelősei.

2023. októbertől minden hónap második keddjén 17.45–19.30 között várják az érdeklődőket a TÓK épületében újonnan kialakított közösségi térben.

A programsorozat azzal a szándékkal jött létre, hogy informális teret biztosítson a hallgatók kultúrát érintő kérdései, témafelvetései, a szakon tapasztalt pozitív és negatív megélésekről való beszélgetés számára. A programot Hoványi Márton szakfelelős-helyettes, a TÓK Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék egyetemi adjunktusa koordinálja.

Az eddigi alkalmak a bemutatkozások protokollját, a mediáció jogi szemléleti keretét vizsgálták; januártól kezdve várhatóan a következő témák kerülnek terítékre:

  • Hogyan válassz kutatási témát a szakdolgozathoz/TDK-hoz?
  • Műértelmezés mint kulturális mediáció
  • Vállalkozásépítési esettanulmány
  • Tanulásmódszertan

A KultKedd, azaz kulturális mediáció szakos kedd esték október 10-i első alkalmáról itt olvasható Tóth Janka demonstrátor összefoglalója.

A kulturális mediáció mesterszak a 2023/2024-es tanévben indult az ELTE Tanító- és Óvóképző Karon; pedagógus, bölcsész, gazdasági és társadalomtudományi alapszakkal lehet jelentkezni. A képzés középpontjában a tág (művészeti, szervezeti, társadalmi és civilizatorikus) értelemben vett kultúrák közötti mediáció mibenléte áll.