Megjelent a Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat legújabb száma

2023.05.18.
Megjelent a Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat legújabb száma

Kedves Olvasó!

Örömmel értesítjük, megjelent a Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat legújabb száma, a 2023. évi 1. szám, melynek tematikus címe:

A gyermekkori nyelvfejlesztés időszerű kérdései /
Current issues in early child language development

https://ojs.elte.hu/gyermekneveles/issue/view/382/170

A szám vendégszerkesztője: Dr. habil. Márkus Éva

Az Olvasó a számot böngészve megismerheti a magyarországi angol nyelvoktatás fejlődését a tények, valamint a tanári, nyelvkönyvírói és minisztériumi tapasztalatok perspektíváiból. Érdekes tanulmányt találnak a hazai óvodák által nyújtott célnyelvi (nemzetiségi és idegennyelvi) programok és szolgáltatások feltérképezéséről, a tanári kommunikáció eszközeiről és azok fejlesztési lehetőségeiről, a magyarországi német nyelvjárások jövőjéről a német nemzetiségi iskolarendszerben, valamint számos további fontos témában tájékozódhatnak a tanulmányokban angol, német nyelvű írásokban egyaránt.

Műhely rovatunkban gyakorló pedagógus mutatja be jó gyakorlatát, megtudhatjuk, a nyelvpedagógusok a gamifikáció bevezetésével hogyan rakhatják le a 10–12 éves tanulók önálló tanulásszervezésének alapjait. Betekintést ad a lapszám a Fertő-tó és környékén megrendezésre kerülő ausztriai terepgyakorlatról, amely az ELTE TÓK egyetemközi kapcsolódásainak termékeny lehetősége. További fontos írások olvashatóak az Eramsus+ program ELTE TÓK-on való megvalósításáról, Karunk angol nyelvű óvóképzésének első öt évéről mind oktatói, oktatásszervezői, mind hallgatói perspektívákból.

Jó olvasást, tartalmas időtöltést kívánunk!

https://ojs.elte.hu/gyermekneveles/issue/view/382

Kolosai Nedda
főszerkesztő