Nemzetközi lehetőségek

Nemzetközi lehetőségek

Nemzetközi lehetőségek

2023.06.22.
Nemzetközi lehetőségek

Az alábbi oldalon olyan ösztöndíj lehetőségeket találhatnak a TÓK hallgatói, mellyel lehetőségük nyílik külföldön tanulmányokat, szakmai gyakorlatot folytatni.

Az ELTE TÓK legnépszerűbb mobilitási programja az Erasmus+, mely az Európai Unió területén biztosít a hallgatóknak tanulmányi és szakmai gyakorlati lehetőséget.

Az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitás az Európai Unión kívül partnerekhez ajánl mobilitási lehetőséget.

A Campus Mundi az Erasmushoz hasonló feltételekkel, magasabb ösztöndíjjal támogatja a mobilitási lehetőségeket. – FIGYELEM! A pályázat jelenleg inaktív!

A Makovecz Program a határon túli magyar nyelvű felsőoktatási intézményekbe biztosít rövid, illetve hosszú távú mobilitásokat.

A CEEPUS program hálózati programja, illetve freemover mobilitása a közép-európai országok felsőoktatási intézményeibe való mobilitásra nyújt lehetőséget.

A Linz MA program a német nemzetiségi tanítós hallgatóknak szól, akik egy egyéves mesterképzésre tudnak jelentkezni Erasmus támogatással.
 

A mobilitási programokon való részvételre a TÓK minden AKTÍV státuszú hallgatója jogosult.

A programokról részletesebben a fenti menüpontban tájékozódhattok. Kérdés esetén keressétek a kar Nemzetközi Irodájának munkatársait:

Romanoczki Ildikó – Erasmus+, Campus Mundi, Linz MA

Nemes Zsófia – Makovecz Program, CEEPUS