Nemzetközi lehetőségek

Nemzetközi lehetőségek

Nemzetközi lehetőségek

2024.04.24.
Nemzetközi lehetőségek

A KÜLFÖLDI TANULÁS ELŐNYEI

Miért is éri meg külföldön tanulni? Miért jó, ha egy hallgató külföldi szakmai, illetve tanulmányi tapasztalatokat szerez?

  1. Hozzásegít a jobb munkahelyi pozíciók betöltéséhez! Egyre több munkáltató keres olyan friss diplomásokat, akiknek van valamilyen nemzetközi tapasztalata. A miénktől teljesen eltérő oktatási rendszer, illetve iskolai és óvodai működés ismerete nagyon sok bónuszt ad egy hallgatónak ahhoz, hogy megtalálja helyét a szakmában.
  2. Nyitottabbá, elfogadóbbá tesz! amely hozzájárul mind a tanulmányokhoz, mind a munkaerőpiacon betöltött szerepedhez.
  3. Felfedezheted a világot! A mobilitások hozzásegítenek ahhoz, hogy világot láss, új kultúrákat ismerj meg, jókat egyél, kirándulj.
  4. Új barátok! A mobilitás egyik legjobb része, hogy új barátságok köttetnek, melyek akár egy életen át is tarthatnak. Mindezek új lehetőségeket is hordozhatnak magukban, amelyeket még nem láthatsz előre.
  5. Új nyelvet tanulhatsz! Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy olyan országban tanulsz, ahol nem az angol vagy a német az anyanyelv, akkor még akár egy teljesen új nyelvet is elsajátíthatsz.

Ha úgy érzed, hogy számodra ezek fontos tényezők és szívesen kipróbálnád magad, akkor az alábbi programokat tudjuk ajánlani neked:

Erasmus+

A legnépszerűbb és legtöbb lehetőséget kínáló program az Európai Unió területén és azon kívül is.

További lehetőségek:

Campus Mundi

az Erasmushoz hasonló feltételekkel, magasabb ösztöndíjjal támogatja a mobilitási lehetőségeket. – FIGYELEM! A pályázat jelenleg inaktív!

Makovecz Program

a határon túli magyar nyelvű felsőoktatási intézményekbe biztosít rövid, illetve hosszú távú mobilitásokat

CEEPUS

a program hálózati programja, illetve freemover mobilitása a közép-európai országok felsőoktatási intézményeibe való mobilitásra nyújt lehetőséget

Linz MA program

német nemzetiségi tanítós hallgatóknak szól, akik egy egyéves mesterképzésre tudnak jelentkezni Erasmus támogatással

Államközi ösztöndíjak

kétoldalú államközi oktatási megállapodásokban biztosított ösztöndíj pályázatok egyetemi részképzésre, teljes képzésre, illetve nyári egyetemekre

Double Degree

a program keretén belül a csecsemő- és kisgyermeknevelő hallgatók tölthetnek el egy évet a firenzei partneregyetemen, megszerezve így mindkét egyetem diplomáját

Vendékhallgató partneregyetemen

a hallgatóknak lehetőségük van az ELTE intézményközi együttműködésein keresztül Európán kívüli országokba pályázni

CHARM-EU szövetség

a „Fenntarthatóság globális kihívásai” mesterképzésre bármely alapszak és mesterszak elvégzését követően lehet jelentkezni tudományterülettől függetlenül

A mobilitási programokon való részvételre a TÓK minden AKTÍV státuszú hallgatója jogosult.

A programokról részletesebben a fenti menüpontban tájékozódhattok. Kérdés esetén keressétek a kar Nemzetközi Irodájának munkatársait:

Makovecz Program, CEEPUS

Nemes Zsófia

Erasmus+ és minden egyéb program

Romanoczki Ildikó