Átvették diplomájukat végzős hallgatóink

2024.07.10.
Átvették diplomájukat végzős hallgatóink

Július 8-én és 9-án tartották az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán a diplomaosztó ünnepségeket a kar díszelőadójában.

Dr. habil. Márkus Éva dékántól szakok szerint vehették át diplomájukat a végzős hallgatók: külön az alapszakos tanítók, óvodapedagógusok, csecsemő- és kisgyermeknevelők, valamint idén először a gyermekkultúra mesterszakosok, valamint kézbe vehették oklevelüket az osztatlan vizuáliskultúra-tanár szakon, a szakirányú továbbképzésen, valamint a műveltségterületi részismereti képzésen végzettek is. Az ünnepség során átadták az alapítványi jutalmakat is, valamint jutalmazták az évfolyam kiváló hallgatóit is.

A 2023/2024. tanévben a Diákokért Emlékérmet a hallgatók véleménye alapján Koósné Sinkó Judit mestertanár, a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék oktatója kapta.

Az ünnepségeket az ELTE Szenátusának tagjai Trentinné Dr. Benkő Éva és Dr. Pölcz Ádám egyetemi docensek valamint Dr. Maya Jean Lo Bello szakigazgató vezették le, ünnepi beszédet Szabóné Dr. Szitányi Judit  oktatási dékánhelyettes mondott; a hallgatóktól Takaró Milán HÖK-elnök, Révészné Lelkes Franciska Hanna tanító szakos, Fancsik Fanni óvodapedagógus szakos hallgató búcsúzott, a végzős mesterszakosok ünnepségén a nappali tagozatos hallgatók élményeit Venczel Tímea, a levelező tagozatos hallgatók élményeit Mérő Mária Lúcia és Fekete Anita foglalta össze.

A Kar hallgató és oktatói szép műsorral készültek a diplomaosztóra: verset mondott Schmidt-Hernesz Panna és Hegedűs Tímea első éves tanító szakos hallgató, július 8-án Dr. Szesztay Zsuzsa adjunktus Debussy: Holdfény című művét adta elő zongorán, majd Mátyus Kinga óvodapedagógus szakos hallgató, a IX. Országos népdaléneklési verseny I. helyezettje énekelt, a következő napon Dr. Szabadi Magdolna adjunktus Debussy: Minstrels című prelude-jét zongorázta végezetül Kovács Katalin egyetemi tanársegéd Händel: Chi sprezzando il Sommo Bene művét énekelte, zongorán kísért Prof. Dr. Döbrössy János egyetemi tanár, aki a Himnusz és a Szózat zenei kíséretéről is gondoskodott.

 

Fényképek

Fényképek

0

/

0

0

/

0