Dr. Lénárd András látogatása a SEK-en

2019.05.06.
Dr. Lénárd András látogatása a SEK-en

2019.április 30-án Dr. Lénárd András egyetemi docens, a Digitális Pedagógiai Tanszék tanszékvezetője, a tanító szak szakfelelőse meghívást kapott a SEK Diáknapi rendezvényeire. Az út több céllal valósult meg, egyrészt szakmai egyeztetések történtek Dr. Németh István rektorhelyettes úrral a tanító szakkal kapcsolatos jövőbeni SEK-TÓK együttműködésekről, másrészt sor került egy tanító szakos hallgatóknak szóló digitális pedagógiai témájú előadás megtartására, harmadrészt  közösen megtekintették, illetve részt is vettek a diáknapok néhány rendezvényén.

A szakmai előadás interaktív módon valósult meg, a hallgatók ízelítőt kaptak a kisgyermekek számára tervezett padlórobotok alkalmazásának módszertanából, lehetőségük nyílt kipróbálni azokat, megtapasztalhatták, hogy az elsőre egyszerűnek tűnő útvonaltervezési algoritmusok megvalósítása, módosítása, később tervezés igen összetett gondolkodási folyamatok eredménye, melynek fejlesztése komplex feladat lesz a jövőben az alsó tagozaton. A hallgatók igen érdekesnek és újszerűnek tartották a robotika, kódolás megjelenését alsó tagozaton és egy további meghívás formájában kifejezték: szeretnének még behatóbban ismerkedni a területtel. 

A diáknapi rendezvények látogatása folyamán Dr. Németh István, Dr. Lénárd András és Lenkai Nóra irodavezetők bekapcsolódtak a főzőverseny zsűrizési munkálataiba is.