Író-olvasó találkozó Kollár-Klemencz Lászlóval

2019.03.11.
Író-olvasó találkozó Kollár-Klemencz Lászlóval

2019. március 6-án az ELTE TÓK Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék vendége volt Kollár-Klemencz László író, dalszerző, szövegíró, a Kistehén zenekar frontembere, előadóművész. Az író-olvasó találkozó apropója a szerző 2018 novemberében megjelent új novelláskötete, A műanyag kerti székek élete volt. A beszélgetésre a Kar hallgatói közül majdnem százan voltak kíváncsiak, a jelenléti ívet 98-an írták alá.

Kezdésként Kollár-Klemencz László felolvasott egy, az írásról szóló olyan novellát, amely nincs benne az új kötetében, majd keretként és lezárásként a beszélgetés végén felolvasott egy rövidebbet (Balta) is a kötetből. A beszélgetés során szóba került az előző és a friss kötet közötti kapcsolat, ember és természet viszonya, a vidéki és városi élet összeegyeztethetősége, az emberek egymástól való távolodása. Az író sok személyes élményt és történetet osztott meg a hallgatósággal, mesélt arról, hogy az írás neki a szabadságot jelenti. Azt is megtudhattuk, hogy jelenleg milyen anyagon dolgozik, és lehet, hogy a következő könyve regény lesz.

A rendezvény oldott, jó hangulatban telt, a program kötött része után a hallgatók közül sokan ott maradtak még dedikáltatni, beszélgetni, kérdést feltenni a szerzőnek.

A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Képek az író-olvasó találkozóról

Képek az író-olvasó találkozóról

0

/

0

0

/

0