Megkezdték tanulmányaikat a gyermekkultúra mesterszakos hallgatók

2022.09.13.
Megkezdték tanulmányaikat a gyermekkultúra mesterszakos hallgatók

2022. szeptember 9-én 9 órakor elkezdődött az ELTE TÓK új gyermekkultúra mesterképzésén az oktatás. A mesterszakos hallgatókat az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola 5. b osztályos tanulói és felkészítő tanárai köszöntötték, Pachelbel: Kánon- átirat furulyára és hárfára című művével.

Együttműködésben négy egyetem: a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Neveléstudományi Intézet, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, a Széchenyi István Egyetem, Apáczai Csere János Kar, valamint az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar dolgozta ki a gyermekkultúra mesterképzési szak tantervét.  A közösen meghatározott szakmai alapelvek mentén minden egyetem önállóan készítette el a mesterszak indítási dokumentumait.

A sikeres MAB akkreditáció következtében most 2022. szeptemberében három egyetemen indult el a képzés (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint ELTE TÓK).

A 2 éves (4 féléves) képzés államilag támogatott formában is elvégezhető. A gyermekkultúra mesterképzés középpontjában a művészettel nevelés hatásrendszerének alkalmazása áll a nevelésben. Kreatív, izgalmas elmélyülést kínál a szak azoknak, akik már rendelkeznek tanító- óvó- vagy kisgyermeknevelő diplomával. Kettő specializáció közül választhatnak a jelentkezők. Az érdeklődő hallgatók doktori iskolában folytathatják tanulmányaikat a képzés elvégzését követően.

A gyermekkultúra mesterszak első évfolyama nagy lelkesedéssel kezdte meg tanulmányait az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar oktatóinak vezetésével.

 

A gyermekkultúra mesterszak iránt érdeklődőknek:

Fontos információk az új mesterképzésről

Mesterképzési tájékoztató

 

Dr. Kolosai Nedda
pszichológus, egyetemi docens
a mesterszak szakfelelőse

 

Fotók

Fotók

0

/

0

0

/

0