Panágl Zsófia és Fekete Zsófia OTDK-s sikerei

2021.04.24.
Panágl Zsófia és Fekete Zsófia OTDK-s sikerei

A XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Humántudományi Szekcióját 2021 tavaszán a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán rendezték meg. Az egyetemisták legrangosabb hazai tudományos megmérettetésén a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéket az ELTE TÓK történetében először, két hallgatónk is képviselte irodalomtudományos kutatásaival. Fekete Zsófia másodéves hallgatóként (óvodapedagógia), Panágl Zsófia pedig harmadéves (testnevelés műveltségterületes tanító) hallgatóként, egy évvel ez előtt kezdték meg kutatásukat.

 

Fekete Zsófia 2020. november 24-én az ELTE TÓK Kari TDK fordulóján szerezte meg  kvalifikációjat az OTDK-ra. Pályamunkája címe: Péterfy Gergely Kitömött barbár című művének értelmezése volt. Ugyanekkor a Kari TDK-n III. helyezést elérve jutott ki az országos fordulóra Panágl Zsófia. Pályamunkája címe: Deborah Feldman Unortodox című művének értelmezése az olvasás-motívum tükrében volt. Az OTDK menetrendjének megfelelően mindkét dolgozat két-két írásbeli bírálóhoz került, akik 30-30 pontot adhattak a dolgozatra. A szóbeli döntőbe jutáshoz szükséges bírálati pontszám 60/35 volt. Fekete Zsófia dolgozatát Bednanics Gábor (EKE BMK) 24, Boka László  (ELKH BTK) pedig 15 pontra értékelte. Panágl Zsófia dolgozatát Kálmán C. György (ELKH BTK) 24, Lénárt-Muszka Zsuzsanna (DE BTK) 24 pontra értékelte.

Fekete Zsófia a Kortárs magyar irodalom tagozatba került az OTDK döntőjében, ahol a megszerezhető 40 pontból 32-t szerzett 2021. április 15-én. A 100/72 pontos végeredménnyel a szóbeli döntő 13 versenyzőjéból a XI. helyezést érte el hallgatónk. Panágl Zsófia az Összehasonlító irodalomtudományi tagozatban a 40 pontból 34 pontot szerzett, összesen tehát 100/82 pontos eredménnyel zárta az OTDK-t. Ez a 11 döntős között a VII. hely megszerzését jelentette hallgatónknak. Témavezetőjük dr. Hoványi Márton, adjunktus volt.

Szívből gratulálunk az elért eredményhez!