Ti vagytok a Föld SZÓja!

2021.09.15.
Ti vagytok a Föld SZÓja!

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszékén működő Általános retorikai kutatócsoport online tudománykommunikációs pályázatot hirdet PhD- és DLA- hallgatóknak Ti vagytok a Föld SZÓja! címmel. A pályázaton nyertes hallgató lehetőséget kap arra, hogy a 22. Kossuth-szónokverseny retorikai konferenciáján 25 percben bemutassa saját kutatási területét, s ezzel konferencia-előadói kreditet szerezzen. A nyertes pályázó pénzjutalomban is részesül, és lehetőséget kap a versenyről készülő konferenciakötetben való publikálásra is. A második és a harmadik helyezett könyvcsomagot vehet át, a szervezők pedig – a zsűri javaslata alapján – a publikálás lehetőségét is felajánlhatják a dobogósoknak.

A részvétel feltételei:

  • A jelentkező készítsen egy legfeljebb háromperces, a saját tudományterületét kreatívan, népszerűsítő szándékkal bemutató videót. A videóban animációs elemeket, ppt-t és egyéb, a megértéshez szükséges illusztrációs segédletet is fel lehet használni. A videó lehet vágott anyag is. A pályázat kiírói feltételként támasztják, hogy a pályázónak a videó teljes időtartamában, jól felismerhető módon láthatónak kell lennie. A felkért zsűri elsősorban a retorikai teljesítményt díjazza majd.

További feltételek:

A pályázó

  • rendelkezzen aktív doktori hallgatói (PhD/DLA) jogviszonnyal bármely magyarországi vagy határon túli felsőoktatási intézményben
  • bármely, a doktori iskolákban kutatott tématerületről jelentkezhet
  • a konferencia-előadást el tudja számolni a doktori képzésében kreditként
  • még nem védte meg a disszertációját
  • vállalja, hogy a szónokverseny konferenciáján előadást tart

A feltételek elfogadásáról szóló nyilatkozatot a jelen felhíváshoz mellékeljük, és azt kitöltve, aláírva, pdf-formátumban kérjük visszaküldeni az elektronikus jelentkezési űrlap kitöltésekor. A nyilatkozat hiányában a pályázatot nem tudjuk befogadni.

A pályázat beküldésének határideje:

2021. október 10.

A pályázat beküldésének módja:

Az elkészített videót nem nyilvános videóként a YouTube-ra fel kell tölteni, és a linket az erre a célra létrehozott elektronikus űrlapon keresztül kell beküldeni a pályázói nyilatkozattal együtt. A videónak legalább a Kossuth-szónokverseny második napjának végéig (november 13.) elérhetőnek kell maradnia. A pályázókat október 13-áig, a megadott elektronikus elérhetőségükön értesítjük az eredményről.

A konferencia időpontja:

2021. november 12. 10:00

A konferencia helyszíne:

ELTE Tanító- és Óvóképző Kar (1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 40.) A 22. Kossuth-szónokverseny és retorikai konferencia kiírását az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar honlapjáról lehet letölteni. A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a szonokverseny15@gmail.com címre várjuk.

 

Budapest, 2021. szeptember 14.

ELTE TÓK Általános retorikai kutatócsoport