A Firenzei Egyetem és az ELTE double degree kisgyermeknevelő képzése

2024.02.16.
A Firenzei Egyetem és az ELTE double degree kisgyermeknevelő képzése
A Firenzei Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem double degree szerződést kötött, melynek értelmében az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakán a hallgatók számára lehetőség nyílik kettős diploma, a Firenzei Egyetem és az ELTE diplomáinak egyidejű megszerzésére.

Alessandra Petrucci, a Firenzei Egyetem és Borhy László, az ELTE rektora írta alá az egyezményt, melynek köszönhetően az olasz intézmény és az ELTE TÓK hallgatói közül évente nyolc-nyolc diák lehetőséget kap arra, hogy egy évet a partneregyetemen töltsön, az ott elvégzett kurzusai pedig kölcsönösen beszámítanak tanulmányaiba.

A mobilitásra ajánlott év a képzés második éve. A mobilitás alatt a képzés mindkét egyetemen angol nyelven folyik, de a hallgatók segítséget kaphatnak az olasz, illetve a magyar nyelv elsajátításában is. A tanulmányok lezárásakor a hallgatók a két egyetem közös záróvizsga-bizottsága előtt védik meg szakdolgozatukat.

A hallgatók kiválasztásánál lényeges szempont lesz a kiemelkedő tanulmányi eredmény, valamint az angol nyelv ismerete. Azon kívül, hogy a képzés jelentősen tágítja a programban részt vevő hallgatók ismereteit, látókörét, segít nemzetközi tapasztalat megszerzésében, és a kettős diploma előnyt jelent a munkavállalásnál is.

A program megvalósítására lehetőség van Erasmus+ ösztöndíj pályázására. Erről részletek az alábbi weboldalon érhetők el.