Fenntarthatóságra nevelés a nevelési-oktatási intézményekben II. konferencia

2023.05.19.
Fenntarthatóságra nevelés a nevelési-oktatási intézményekben II. konferencia

Meghívó a konferenciára 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Tanító és Óvóképző Kara, valamint az MTA-ELTE Környezetismeret tanítása Kutatócsoport második alkalommal várja a nevelés-oktatási intézmények fenntarthatóságra neveléssel foglalkozó, valamint a téma iránt érdeklődő kisgyermeknevelőket, óvodapedagógusokat, tanítókat, általános és középiskolai tanárokat, valamint felsőoktatási szakembereket a fenntarthatóságra neveléssel foglakozó konferenciájára. 

A konferencia időpontja:

2023. szeptember 29. 

Helyszíne:

ELTE TÓK, 1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40.  

A konferencia nyelve:

magyar és angol  

A konferencia védnöke:

Dr. habil. Márkus Éva egyetemi docens, a kar dékánja. 

A konferencia fő témakörei: 

  • fenntarthatóságra nevelés a bölcsödében 
  • fenntarthatóságra nevelés az óvodában 
  • fenntarthatóságra nevelés a közoktatásban 
  • fenntarthatóságra nevelés a felsőoktatásban 
  • fenntarthatóságra nevelés óvodán, iskolán kívüli helyszíneken 
  • környezetismereti tartalmak integrált tanítása az általános iskolák első két évfolyamán 

A konferencia kiemelt témái közé a fenntarthatóságra nevelés mellett a környezetismeret tantárgy tanításának a NAT2020 bevezetéséhez kapcsolódó változásait emeltük be. Az ehhez kapcsolódó egyik jelentős változtatás, hogy az általános iskolák első két évfolyamán a természettudományos ismeretszerzést nem önálló órán, hanem más tárgyakba integrálva kell megvalósítani. Ennek a folyamatnak a kutatására és jógyakorlatok keresésére alakult meg 2021-ben az MTA-ELTE Környezetismeret tanítása Kutatócsoport. A Kutatócsoport eredményei mellett szeretnénk a konferencia résztvevői részéről is minél több jógyakorlatot bemutatni és diskurzust kezdeni az eddigi tapasztalatokról és a jövőbeli lépések lehetőségeiről. 

A konferencián az előadásokat és a posztereket magyar és angol nyelven lehet bemutatni. A résztvevők, első szerzőként legfeljebb 1 előadás és 1 poszter előadás kivonatát nyújthatják be a jelentkezéssel egy időben. A konferencia előadásai 10 percesek, amit 5 perces vita követ.

A konferencián történő részvételről kérésre tanúsítványt állítunk ki. A konferencián történő részvétel a – 93/2009 (IV.22.) Korm. Rendelet 5. § 3.bek. d) pontja alapján 5 órában beszámítható a 120 órás pedagógus-továbbképzésbe. 

Fontosabb dátumok: 

  • Jelentkezési és absztrakt benyújtási határidő: 2023. június 30. (péntek). 
  • Részvételi díj befizetésének határideje: 2023. augusztus 22. (kedd). 

A jelentkezések és az összefoglalók elfogadásáról, valamint a konferencia végleges programjáról minden jelentkezőt az általa megjelölt e-mail címen 2023. július 30-ig értesítünk. Az összefoglalók ISBN számmal ellátott elektronikus absztrakt kötetben kerülnek megjelenésre. 

A konferencián való részvétel díja 10.000 forint, amely magában foglalja az ebédet, büfét, az absztrakt kötetet pendrive-on és a programot.  

A részvételi díjat az ELTE TÓK Hagyományőrző Alapítványa bankszámlájára kell befizetni: OTP Bank, számlaszám: 11712004-20189299-0000-0000. 

Külföldiek esetén: IBAN: HU30 1171-2004-2018-9299-0000-0000. BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB.  

Jelentkezését, valamint az absztraktok feltöltését a regisztrációs űrlapra várjuk.
 

Regisztráció

Az absztrakt formai követelményei

A poszterek formai követelményei

Adatkezelési tájékoztató