Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

2020.09.07.
Gyakran ismételt kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Nem találom a kurzust a Neptunban pedig jó kóddal keresek. Mit tegyek?
A problémára egy lehetséges megoldás, ha a tantárgyfelvételnél nem csak a mintatantervnek megfelelő tárgyakat listázzák, hanem az ELTE-n induló összes kurzust és így végeznek keresést. Ha ezzel a módszerrel sem találják meg a keresett tárgyat, akkor forduljanak a Tanulmányi Hivatalhoz és jelezzék a hibát!

2. Hol tudom megnézni, hogy milyen mintatanterv alapján folytatom a tanulmányaimat?
A Neptun felületén kattintson a Tanulmányok menüpont / Képzési adatok / Képzési terv gombra.

3. Hol láthatom a tömbösített kurzusok időpontjait?
A Neptunban válassza ki a kívánt kurzust, és a Bővebb órarendi információk fülön megtalálja az időpontokat.

4. Lehetne-e úgy létszámot bővíteni egy kurzuson, hogy a létszám fölött, saját laptopommal beülök az órára?
Sajnos erre nincsen lehetőség semelyik tárgyunk esetében sem.

5. Teljesíthetem-e a A digitális pedagógia gyakorlata és A digitális pedagógia alkalmazása kurzusokat párhuzamosan?
A gyenge előfeltétel miatt igen.

6. Óvodapedagógus szakosként jelentkezhetek-e tanító szakos hallgatóknak meghirdetett A digitális pedagógia gyakorlata kurzus csoportjaiba?
Sajnos a tárgy sajátosságai miatt nem vehetik fel ebben a félévben! Kérjük ne is próbálják meg, mert törölnünk kell a tanítók kurzusára feliratkozott óvodapedagógusokat.

7. Csak egy A digitális pedagógia gyakorlata / A digitális pedagógia alkalmazása csoport órája passzol az órarendembe, de az betelt. Mit tegyek?
Alakítsa úgy az órarendjét, hogy be tudjon járni az órára, vagy próbáljon meg időpontot cserélni egy másik hallgatóval. A cserére lehetőséget tudunk biztosítani az első órán, jöjjön be az órára és kérdezze meg a csoporttól, hogy jó-e valakinek az ön időpontja. A lényeg, hogy abban az időpontban kell órára járnia, ami a Neptunban szerepel.

8. Iskola mellett dolgozom, és csak az egyik A digitális pedagógia gyakorlata / A digitális pedagógia alkalmazása csoport passzol az órarendembe. Mit tegyek?
Lásd az előző kérdésre adott választ.

9. Sikerült feljelentkeznem az egyik A digitális pedagógia gyakorlata / A digitális pedagógia alkalmazása csoportba, de az részben vagy egészben ütközik egy másik órámmal. Mit tegyek?
Lásd az előző kérdésre adott választ.

10. Van átjárási lehetőség ugyanazon oktató csoportjai között?
Nincs, minden hallgató arra az időpontra járjon, amit a Neptunban felvett.

11. Van átjárási lehetőség különböző oktatók csoportjai között?
Nincs, minden hallgató arra az időpontra járjon, amit a Neptunban felvett.

12. Átíródott a Neptunban az időpont, én nem erre a csoportra emlékszem. Most mit tegyek?
Ilyen nem fordulhat elő.

13. Hol érhetem el A digitális pedagógia gyakorlata előadásokon elhangzott prezentációt?
A levetített prezentációt az oktatók semmilyen felületen nem teszik elérhetővé. Készítünk viszont egy linkgyűjteményt, amely tartalmazza az összes olyan felhasznált illetve ajánlott irodalmat, melyre a félév folyamán szükség lehet. Ez a linkgyűjtemény ezen webhelyen lesz elérhető a Letöltések menüpontja alatt.

14. Nem látom a Neptunban A digitális pedagógia alkalmazása kurzust, illetve jelentkezéskor a rendszer azt írja ki, hogy az előfeltétel nem teljesült, pedig elvégeztem A digitális pedagógia gyakorlata kurzust. Mit tegyek?
Forduljon a TH-hoz, mert ezen a problémán csak ők tudnak segíteni. Fontos, hogy jelezze, az előfeltételei megvannak, de ennek ellenére nem tudja a kurzust felvenni. Segíteni fognak.

15. Mi történik, ha hiányzom az Informatika tantárgy-pedagógiája szemináriumról, vagy nem jó nekem az a tömbösítési időpont, amit felvettem?
Sajnos egy tömbösített kurzus csak egyben teljesíthető a létszámkeret miatt, ezért kérjük, úgy vegyék fel a tömbösített időpontokat, hogy figyelembe veszi a hospitálásának időpontját, hogy mindhárom alkalommal jelen tudjanak lenni!

16. Hiányoztam egy (vagy több) óráról. Van-e lehetőségem pótlásra? Tudom esetleg plusz feladattal, beadandóval kompenzálni a hiányzást?
A hiányzások pótlására, vagy kompenzálására nincs lehetőség, azonban az órákról lehet hiányozni a HKR-ben megengedett mértékig. Amennyiben ezt a határt túllépi, abban az esetben nem adhatunk gyakorlati jegyet, illetve a hallgató nem mehet vizsgázni. A hospitálás nem terheli a hallgató hiányzási keretét.

17. Hiányozhatok tömbösített óráról?
Mivel a tömbösített kurzus egy intenzív tanulási forma, ezért kérjük, hogy minden alkalommal legyen jelen, ez alól az esetleges hospitálás kivételt képezhet. A HKR-ben megengedett maximum hiányzás óraszáma kevesebb, mint egyetlen tömbösített alkalom.

18. Nem Windows fut a gépemen. Hogyan tudok majd dolgozni?
Az ELTE TÓK a Microsofttal áll szerződésben. Microsoft licenszeket használhatunk jogszerűen, más platformokat nem tudunk biztosítani. A hallgató használhat más platformot, de hivatalos támogatást Microsoft termékekhez tudunk biztosítani. A magyar oktatási intézményekben is a Microsoft lesz az uralkodó platform.