NÉPEK MESÉI - XII. Országos egyetemi és főiskolai mesemondó verseny

NÉPEK MESÉI - XII. Országos egyetemi és főiskolai mesemondó verseny
03/21

2022. március 21.

Online

03/21

2022. március 21. -

Online


Versenyfelhívás

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar az online térben mesemondó versenyt hirdet NÉPEK MESÉI címmel a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók részére.

A versenyzőknek egy szabadon választott népmesét kell elmondaniuk kívülről, a mesemondásról felvételt kell készíteniük, s a felvételt fel kell tölteniük a Google Drive-ra úgy, hogy a videó elérhető legyen a feltöltés után legkésőbb március 31-éig.

A választott mese időtartama nem haladhatja meg a 10 percet.

Elvárt követelmény, hogy a mesét papír nélkül, szabadon mondják el a versenyzők.

A mesemondás végén a hallgatók mondják be a nevüket, intézményüket, tagozatukat, valamint a kiválasztott népmese forrását (a mese származási helye, kötetcím, a kiadó neve, a kiadás éve, az oldalszám pontos megjelölése).


A feltöltött videókat öttagú zsűri bírálja el. A felvételeket csak a bíráló bizottság tagjai kapják meg.

A felvétel Google Drive-linkjét 2022. március 21-én éjfélig kell a farkas.tunde@tok.elte.hu e-mail címre elküldeni a név, az intézmény, a tagozat megjelölésével, és az üzenet tárgyában a NÉPEK MESÉI MESEMONDÓ VERSENY megnevezéssel.


Az elmondandó szöveget a jelentkezési lappal együtt kérjük elküldeni a forrás (a mese származási helye [pl. portugál, japán stb. népmese] kötetcím, a kiadó neve, a kiadás éve, az oldalszám) pontos megjelölésével.

Intézményenként maximum két fő jelentkezését várjuk.

A zsűri tagjai: Bajzáth Mária, Bereczkiné dr. Záluszki Anna, Koósné Sinkó Judit, dr. Pölcz Ádám, valamint az ELTE TÓK HÖK képviselője.

A verseny eredményhirdetésére április elsején, magyarországi idő és a tervek szerint 12:00 órakor kerül sor a ZOOM felületén.

  • Kérjük a versenyzőket, hogy ügyeljenek az időkorlát betartására.
  • Kérjük a versenyzőket, hogy egész alakos felvételt készítsenek magukról, hiszen a zsűri a testbeszédet és a kiállást is értékelni fogja.
  • A felvételeknek az eredményhirdetés végéig elérhetőknek kell maradniuk, ezután törölhetők. A felvételeket a szervezők más célra nem használják föl.

 

Jelentkezés: A jelentkezési lapot a farkas.tunde@tok.elte.hu e-mail címre küldhetik el.

Jelentkezési lap letöltés.

A jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseikkel, problémáikkal a 06-1/487-8121 telefonszámon Farkas Tünde tanszéki ügyintézőhöz fordulhatnak.

Ha valakinek technikai nehézsége akad, akkor kérjük, jelezze azt a verseny szervezőinek a polcz.adam@tok.elte.hu címen.


Dr. Pölcz Ádám adjunktus, tanszékvezető-helyettes, Bereczkiné dr. Záluszki Anna egyetemi docens