Tanítók napja

2019.03.11.
Tanítók napja

Új Gergely-napi hagyomány -- Első alkalommal rendezik meg a Tanítók napját 

2019. március 12-én első ízben kerül sor a Tanítók napjára, amelynek megünnepléséhez az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara is csatlakozik.
A jeles nap délelőttjén, 10 órától „A tanítóság szerepe a pedagógiai innovációban” címmel kerekasztal beszélgetést szervezünk. A rendezvény résztvevői olyan, a tanítóképzésben dolgozó oktatók, iskolavezetők, akik egyben tanítók is. A bevezető gondolatokat Ungár Ágnes, a Rákospalotai Meixner Általános Iskola igazgatónője mondja el.
A beszélgetés helyszíne: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar (1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 40. fszt. 4. terem).
A programot a Gyertyánffy Gyakorló Általános Iskola tanulóinak Gergely-járása zárja 12:00-kor.

Délután 16 és 18 órától egy interaktív séta keretében vezetjük végig az érdeklődőket a földszinttől a padlásig. Megcsodálhatják a tanítóképzés évszázados helyszíneit, az intézménytörténeti kiállítást, az évtizedekig rejtve maradó világháborús emlékművet, a régi, tanulásra hívó bronzharangot és a háborúban elpusztult csillagvizsgáló maradványait. A program interaktivitása abban áll, hogy az érdeklődők multimédiás bemutatót is láthatnak és néhány helyen kipróbálhatják találékonyságukat, tanítói vénájukat: lehetőségük nyílik titkos kód megfejtésére, egy talányos ajtó kinyitására, kvízkérdések megválaszolására, egy évszázados harang megkondítására, illetve közös éneklésre az ódon kőlépcsőkön.

Intézményünk 150 éve áll az állami tanítóképzés szolgálatában, egy olyan épületben, ahol igyekszünk megteremteni az összhangot a történelmi hagyományok és a legmodernebb technológia vívmányai között. Ezen a napon megelevenedik a történelem, olyan érdekességekkel szolgálunk, melyeket ebben a formában még sosem mutattunk be.