Felvételi tájékoztató ELTE-TÓK

Tisztelt Felvételiző!

A 2021-es felvételi eljárás alkalmassági vizsgái intézményünkben a járványügyi helyzetre való tekintettel a kormányzati és ágazati döntés értelmében részben jelenléti, részben pedig online keretek között kerülnek megtartásra.

A vizsgák előkészítése, szervezése jelenleg még folyamatban van.

Az ELTE TÓK-on az alkalmassági vizsgára kijelölt napok:

2021. május 26-27-28. (szerda-csütörtök-péntek).

Nem felvételizői kérés alapján kerül meghatározásra, hogy ki melyik napra kerül beosztásra. Jelentkezni a májusi alkalmassági vizsgákra nem kell, nem is lehetséges!

Aki több intézménybe jelentkezik, az alkalmassági vizsgát egyszer teheti le a behívó intézményben, az intézmények egymás vizsgáit kötelezően és kölcsönösen elfogadják.

A behívó intézmény az adott képzéstípusban első helyen jelölt intézmény.

A jelentkező a kijelölt behívó intézményben köteles az alkalmassági vizsgát letenni.

Visszavont jelentkezés vagy sorrendmódosítás esetén is az adott szakon eredetileg elsőként jelölt intézmény marad a hivatalos behívó intézmény.

Amennyiben az ELTE-TÓK a felvételiző kijelölt behívó intézménye, akkor a májusi alkalmassági vizsga előtt az E-felvételi rendszerben megadott e-mail címre küldi meg az intézmény a tudnivalókat tartalmazó elektronikus behívó levelet. A pontos vizsgaidőpontokat tartalmazó tájékoztató e-mailt legkésőbb május első hetének végéig fogjuk kiküldeni. Az előzetes tudnivalókat tartalmazó e-mailt az intézményünket első helyen jelölt felvételizőinknek már megküldtük.

Abban az esetben, ha az E-felvételiben megadott e-mail címére még nem kapta meg tájékoztató elektronikus levelünket, kérjük, ellenőrizze elektronikus postafiókjának levélszemét/spam mappáját!

 

Előzetesen az alábbi tennivalókra és tudnivalókra hívjuk fel szíves figyelmét:

Alkalmassági vizsgadíj

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000,- forint. Az alkalmassági vizsgadíj átutalással egyenlítendő ki. Az átutalást legkésőbb 2021. május 19-ig kell megtenni!

Az átutalás pontos technikai részletei az alábbiakban olvashatók

Utalás indítása magyar bankszámláról:

Kedvezményezett neve: Eötvös Loránd Tudományegyetem
Kedvezményezett számlaszáma: 10032000-01426201-00000000
Összeg: 4.000,- Ft

A közleményben mindenképpen tüntesse fel az alábbi sorrend betartásával a következő adatokat:

az Ön neve, AH9708/01, R940535000, felvételi azonosítója

FIGYELEM! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben az átutalás nem a megadott módon és a kitűzött határidőig történik, akkor nem lesz egyértelműen beazonosítható az utalás, s így a vizsga sem kezdhető meg!

A felvételi eljárási díj befizetését kérjük, hogy mielőbb kezdje meg intézni, amennyiben az Ön behívó intézménye az ELTE TÓK!

Előzetes alkalmassági vizsgaeredmény figyelembevétele

Aki az idei felvételi eljárásban más intézményben sikeres előzetes alkalmassági vizsgát tett minden részvizsgára kiterjedően, és az alkalmassági vizsgalap hitelesített másolatát feltölti a felvételi jelentkezéséhez legkésőbb 2021. május 19-ig, annak nem kell részt vennie az intézményünk által szervezett alkalmassági vizsgán, s az ahhoz tartozó különeljárási díjat sem kell befizetni.

Egészségügyi nyilatkozat és egészségügyi adatkezelési hozzájárulás

Az egészségügyi nyilatkozatot és a hozzá tartozó egészségügyi adatkezelési hozzájárulást tanító és óvodapedagógus szakon a jelenléti formában megtartandó testi alkalmassági vizsga során kell majd bemutatni.

Mivel a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon a beszédalkalmassági vizsga online kerül megtartásra, így ezen a szakon az előírt egészségügyi nyilatkozatot és az ahhoz tartozó egészségügyi adatkezelési hozzájárulást saját aláírásával ellátva kérjük, hogy legkésőbb 2021. május 19-ig töltse fel a www.felvi.hu oldalon az E-felvételi rendszerbe!

Az egészségügyi nyilatkozat elérhető ezen az oldalon, a lap alján a Letölthető dokumentumok fül alatt.

Az egészségügyi állapotról szóló nyilatkozatként csak a TÓK Tanulmányi Hivatal honlapjáról elérhető nyilatkozat fogadható el!


Sok sikert kívánva: TÓK Tanulmányi Hivatal

Felsőoktatási felvételi szakmai vizsga

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával kapcsolatban a www.felvi.hu honlapon olvasható Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóból informálódhat.

Osztatlan tanárszakos felvételi

A rajz- és vizuáliskultúra tanári mesterszak felvételi eljárásában az ELTE Tanárképző Központ az illetékes. Az ide tartozó képzések a FELVI honlapon is a Tanárképző Központ alól érhetők el. Javasoljuk az alábbiakban közzétett információk átolvasását:

 

https://tkk.elte.hu/category/felvetelizoknek/

Pontszámítás, többletpontok

A pontszámítással és a többletpontokkal kapcsolatban a www.felvi.hu honlapon olvasható Felsõoktatási Felvételi Tájékoztatóból informálódhat.

 

 

Letölthető dokumentumok

2021.04.23.