2019. évi felvételi eljárásban szervezett alkalmassági vizsgák

Tisztelt Felvételizők!

A 2019. májusi 29-30-i alkalmassági vizsgára vonatkozó tájékoztatónkat az alábbi linken érik el: 
Alkalmassági vizsga tájékoztató 2019. május 29-30. 
A tájékoztató tartalmazza a vizsganapon bemutatandó kötelező dokumentumok listáját (személyi igazolvány, egészségügyi nyilatkozat és egészségügyi adatkezelési hozzájárulás, átutalási bizonylat, nyilatkozat a testi alkalmassági vizsgához), a vizsgadíj átutalásának technikai részleteit, valamint a vizsgák menetrendjének leírását. A tájékoztatóban hivatkozott űrlapok (egészségügyi nyilatkozat és egészségügyi adatkezelési hozzájárulás, nyilatkozat a testi alkalmassági vizsgához) ezen az oldalon, a Letölthető dokumentumok között érhetők el.

Aki több intézménybe jelentkezik, az alkalmassági vizsgát egyszer teheti le a behívó intézményben, az intézmények egymás vizsgáit kötelezően és kölcsönösen elfogadják. A behívó intézményt az Oktatási Hivatal jelöli ki. A behívó intézmény mindig az lesz, amelyik a jelentkezéskor megjelölt elbírálási sorrendben – az adott szakokat vizsgálva – a legkisebb jelentkezési sorszámmal szerepel.

Részletezve a Felsõoktatási Felvételi Tájékoztatóban

A jelentkező a kijelölt behívó intézményben köteles az alkalmassági vizsgát letenni. Az alkalmassági vizsgára külön jelentkezni az ELTE-TÓK esetében nem kell: amennyiben az ELTE-TÓK a felvételiző kijelölt behívó intézménye, akkor a május 29-30-i alkalmassági vizsga előtt az E-felvételi rendszerben megadott e-mail címre megküldött elektronikus behívó levéllel fogjuk informálni a tudnivalókról az érintetteket. Az elektronikus behívó levelet várhatóan május elején fogjuk kiküldeni az ELTE TÓK-ra beosztott felvételizők számára. Kérjük, hogy április 6. után e-mail címüket lehetőség szerint már ne módosítsák az E-felvételiben!

Felhívjuk rá figyelmüket, hogy az alkalmassági vizsgára a TÓK által kijelölt két vizsganap 2019. május 29. szerda és május 30. csütörtök. Nem felvételizői kérés alapján kerül meghatározásra, hogy ki melyik napra kerül beosztásra, így kérjük, hogy értesítésünkig mindkét vizsganapot tartsák evidenciában. Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000,- forint. A jelentkezési díj az elektronikus levél kézhezvételét követően átutalással egyenlítendő ki. Az átutalás pontos technikai részletei az alkalmassági vizsgáról szóló tájékoztatónkban olvasható. 
Más intézményben vagy korábbi években letett alkalmassági vizsga eredménye nem fogadható el az alábbiak kivételével:

  • Kérelmére mentesül az alkalmassági vizsga alól az a jelentkező, aki a jelentkezés évében sikeres és teljes előzetes alkalmassági vizsgát tett bármelyik felsőoktatási intézményben és ezt igazolja a behívó intézmény felé. A felvételi évében letett, minden részvizsga tekintetében eredményes előzetes alkalmassági vizsga igazolás www.felvi.hu-ra való feltöltésének optimális határideje április 30
  • A csecsemő- és kisgyermeknevelő képzés esetében mentesíthető az alkalmassági vizsgálat alól az a jelentkező, aki igazoltan bölcsődei kisgyermeknevelői vagy bölcsődei szaktanácsadói munkakörben dolgozik. A pontos munkakört tartalmazó munkáltatói igazolás www.felvi.hu-ra (betöltött munkakör igazolás menüpontba) való feltöltésének optimális határideje április 30.
  • Aki pedagógusképzési területen szerzett felsőfokú végzettséggel és szakképzettséggel, azaz tanító, óvodapedagógus vagy konduktor felsőfokú oklevél birtokában jelentkezik képzéseinkre, vagyis a korábbi tanulmányaihoz kapcsolódóan részt vett azonos típusú alkalmassági vizsgán, az érintett felsőoktatási intézményhez benyújtott kérelmére mentesülhet az alkalmassági vizsga követelménye alól. Az oklevél és az erre vonatkozó kérelem www.felvi.hu-ra való feltöltésének optimális határideje április 30.


A fent ismertetett három esetben az ELTE TÓK-on alkalmassági vizsgát májusban tenni nem kell, az ehhez tartozó különeljárási díjat befizetni sem kell, de kérjük a mentesítési típushoz tartozó dokumentumok mielőbbi feltöltését a www.felvi.hu-ra.
Sok sikert kívánva: TÓK Tanulmányi Hivatal

Pontszámítás

A pontszámítással kapcsolatban a www.felvi.hu honlapon olvasható Felsõoktatási Felvételi Tájékoztatóból informálódhat.

 

Letölthető dokumentumok