Mesterképzések

Mesterképzések (MA)

2023.12.05.
Mesterképzések (MA)

Négy olyan, a TÓK által gondozott képzést ajánlunk a leendő hallgatóink figyelmébe, melyen mesterfokozat szerezhető.  

 1. A rajz-és vizuáliskultúra osztatlan tanárszak változatosan kombinálható az ELTE társkarai által gondozott szakpárokkal.
   

 2. A rajz-és vizuáliskultúra tanárszaknak létezik "rövid ciklusú" változata a tanító szakos diplomával rendelkezők számára.
   

 3. A Gyermekkultúra mesterszak, melyre a tanító, óvó és kisgyermeknevelő alapszakon diplomát szerzett hallgatókat egyaránt várjuk. Specializációk: 1) gyermekkultúra az iskoláskor előtt specializáció, 2) gyermekkultúra az első iskolai években specializáció. Miért jelentkezzen gyermekkultúra mesterszakra? 
   

 4. Kulturális mediáció mesterszak, melyen találkozik a kultúra és az innováció, az elméleti és a gyakorlati tudás, ahol a sokféle alapképzettségű hallgatóból válik okleveles kulturális mediátor. Várjuk mindazokat, akik eredeti szakmájukban speciális tudással szeretnének elhelyezkedni, és azokat is, akik keresik az útjukat a közszférában, vagy alapítványi, illetve önálló vállalkozói területen, illetve doktori képzés felé indulnak. Több információra van szüksége? Legfontosabb aktuális infó egy percben itt. A szak bemutatása dióhéjban (5 perces videóban) itt. 
   

VIZUÁLISKULTÚRA-TANÁR SZAK - OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS

 

VIZUÁLISKULTÚRA-TANÁR SZAK 

Osztatlan tanárképzés (OTK, OTAK) 

Azok a jelentkezők, akik tehetséget és elhivatottságot éreznek a művészeti nevelés iránt, ezért az osztatlan tanárképzés egyik szakjaként a vizuáliskultúra-tanár szakot választják, nálunk magas színvonalon készülhetnek fel a vizuális nevelés művelésére és tanítására. Változó világunkban a vizuális jelek értelmezése kiemelkedő jelentőségű, a tanulás alapvető bázisát jelenti, bármely tantárgyban. Bálványos Huba grafikusművész 1977-től több mint három évtizeden át a hazai vizuális nevelés iránymutató képviselőjeként tanított intézményünkben. Karunkon munkásságának tisztelői, kiemelkedő művésztanárok folytatják az általa teremtett hagyományt a képző- és iparművészet, a tárgy- és környezetkultúra, valamint az elektronikus médiumok vizuális jelenségeinek értelmezése, művelése terén. Hallgatóinkat gyakorlatorientált kurzusokkal, művészetközpontú tantárgypedagógiai műhelyekkel, kortárs módszerekkel ösztönözzük önálló alkotásra. Vizuáliskultúra-tanár szakra várjuk mindazok jelentkezését, akik az általános iskola felső tagozatán a vizuális kommunikáció fejlesztésére, a vizuáliskultúra tanítására készülnek. Jelentkezőink választhatják az öt éves, osztatlan tanárképzést, vagy tanítói oklevél birtokában a kétéves mesterképzést is. 

A 10 féléves osztatlan tanárképzés olyan programot jelent, melyben hangsúlyozottan, folyamatosan fejlesztjük hallgatóink vizuális kompetenciáit, alkotó képességeit, számos aspektusból tárgyaljuk a vizuális művészeti irányzatokat,  a vizuális nevelés szakmódszertanát, különös tekintettel a 12-18 éves korosztály sajátosságaira és igényeire. 

Intézmény: ELTE TÓK Vizuális Nevelési Tanszék Szak: Vizuáliskultúra tanár szak

Szakfelelős: Dr. Pataky Gabriella 

Osztatlan tanárképzés tanterve.

 


VIZUÁLISKULTÚRA-TANÁR SZAK MA - RÖVID CIKLUSÚ TANÁRKÉPZÉS TANÍTÓK RÉSZÉRE

 

VIZUÁLISKULTÚRA-TANÁR SZAK MA 

Rövidciklusú tanárképzés (RTK, RTAK) 

Azok a jelentkezők, akik tehetséget és elhivatottságot éreznek a művészeti nevelés iránt, ezért a vizuáliskultúra-tanár szakot választják (tanítói oklevél birtokában), nálunk magas színvonalon készülhetnek fel a vizuális nevelés művelésére és tanítására. Változó világunkban a vizuális jelek értelmezése kiemelkedő jelentőségű, a tanulás alapvető bázisát jelenti, bármely tantárgyban. Bálványos Huba grafikusművész 1977-től több mint három évtizeden át a hazai vizuális nevelés iránymutató képviselőjeként tanított intézményünkben. Karunkon munkásságának tisztelői, kiemelkedő művésztanárok folytatják az általa teremtett hagyományt a képző- és iparművészet, a tárgy- és környezetkultúra, valamint az elektronikus médiumok vizuális jelenségeinek értelmezése, művelése terén. Hallgatóinkat gyakorlatorientált kurzusokkal, művészetközpontú tantárgypedagógiai műhelyekkel, kortárs módszerekkel ösztönözzük önálló alkotásra.

Vizuáliskultúra-tanár szakra várjuk mindazok jelentkezését, akik az általános iskola felső tagozatán a vizuális kommunikáció fejlesztésére, a vizuáliskultúra tanítására készülnek.

A 4 féléves rövid ciklusú tanárképzés olyan programot jelent, melyben hangsúlyozottan, folyamatosan fejlesztjük hallgatóink vizuális kompetenciáit, alkotó képességeit, számos aspektusból tárgyaljuk a vizuális művészeti irányzatokat,  a vizuális nevelés szakmódszertanát, különös tekintettel a 12-18 éves korosztály sajátosságaira és igényeire. 

Intézmény: ELTE TÓK Vizuális Nevelési Tanszék Szak: Vizuáliskultúra tanár szak Szakfelelős: Dr. Pataky Gabriella 

Rövid ciklusú tanári mesterképzés tanterve.

 


GYERMEKKULTÚRA MESTERSZAK (TANÍTÓK, ÓVÓK, KISGYERMEKNEVELŐK RÉSZÉRE)

ÚJ (2023-TÓL): KULTURÁLIS MEDIÁCIÓ MESTERSZAK PEDAGÓGUS, BÖLCSÉSZ, HUMÁN, ÉS GAZDASÁGI VÉGZETTSÉGŰEKNEK


2023. őszén Kulturális mediáció mesterszakot indítunk, melynek szakmai anyagait az ELTE TÓK Oktatási Bizottsága, Kari Tanácsa, az ELTE Szenátusa elfogadta, a Magyar Akkreditációs Bizottság a képzést akkreditálta.

Amennyiben érdekel a kultúra és a kultúraközvetítés, vagy szeretnél részt venni társadalomfejlesztési programokban, jelentkezz hozzánk!

Gondolkodsz rajta? Kattints ide!

A szakkal kapcsolatos információkat ITT találod.

Jelentkezési határidő: 2023. február

TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ
Kulturális mediáció mesterszak nappali tagozat 2023
Kulturális mediáció mesterszak levelező tagozat 2023