Hosszú távú mobilitás

Hosszú távú mobilitás

Ezzel a pályázattípussal a TÓK hallgatóinak lehetőségük van 2-12 hónapig terjedő időtartamban a TÓK Európai Uniós partneregyetemein tanulmányi mobilitást folytatni.

A mobilitás a hallgatók többségénél egy féléves időszakot jelent, ami kb. 4-5 hónap.

A mobilitás alatt min. 20 ECTS (kredit) teljesítése kötelező a fogadó egyetem kreditrendszere alapján. A kint megszerzett kreditek beszámíthatóak a hallgató tanulmányaiba, melyről részletek ITT olvashatók.

A pályázás menete:

Az ELTE vonatkozó oldala

Segítség a Neptun használatához

Bírálati szempontok

A pályázás módja:

Az Erasmus+ hallgatói mobilitás aktuális pályázati ideje a 2024/24-as tanév tavaszi félévére: 2023.08.28 – 09.26.
 

Pályázni a Neptun felületen lehet a megadott határidőig.

 • Jelen pályázati felhívás keretében csak a 2024 tavaszi félév pályázható.
 • A pályázás benyújtása előtt érdemes lehet áttekinteni Gyakran ismételt kérdések oldalunkat is!
 • Az Erasmusról általánosságban – mi a program, ösztöndíjösszegek stb. – az alábbi oldalon olvashattok.
 • A pályázat benyújtása során 3 célegyetemet lehet megjelölni (nem kötelező), melyeket a hallgató tudatosan választ magának a Kar partneregyetem kínálatából.
   

A Neptun felületen minden pályázathoz kötelezően fel kell tölteni az alábbi mellékleteket:

Kötelező mellékletek

Tanulmányi mobilitás (részképzés)

Szakmai gyakorlat

Motivációs levél (magyarul és a mobilitás nyelvén)

Önéletrajz (magyarul és a mobilitás nyelvén)

Korábbi lezárt félévek igazolása

(képernyőfotó a Neptun Tanulmányi átlagok felületéről)

Min. B2-es nyelvtudás igazolása

(nyelvvizsga dokumentum/érettségi vagy Kari igazolás)

Diploma másolata
(amennyiben mester- vagy doktori képzésben vesz részt)

-

Fogadólevél / meghívólevél (a fogadó szervezet állítja ki a hallgatónak

Opcionális melléklet

Bármely közéleti vagy egyéb releváns tudományos tevékenység igazolása (HÖK, ESN, OTDK stb.)

Nem magyar állampolgárnak

Érvényes letelepedési vagy tartózkodási engedély / regisztrációs igazolás vagy a menekültstátuszt igazoló okmány másolati példánya


Útmutató a dokumentumokhoz:

 • Motivációs levél: nincsen sablon, a hallgató szabad formában készítheti el. A motivációs levélnek tartalmaznia kell, hogy miért adott intézményt választotta, milyen tárgyakat tervez felvenni és itthon elismertetni (amennyiben van már erről előzetes tudása), illetve, hogy milyen eredményt vár a mobilitástól szakmailag és személyileg.
 • Önéletrajz: nincsen formanyomtatvány, a hallgató használhatja az Europass sablont, vagy akár egy egybefüggő szövegként is elkészítheti. A dokumentumnak tartalmaznia kell mindent, amit egy általános önéletrajz tartalmaz (személyes adatok, szakmai tapasztalat, tanulmányi eredmények, egyéb képességek, tanulmányi versenyek stb.)
 • Lezárt félévek: nem a leckekönyvet kérjük, hanem a Neptun „Tanulmányi átlagok” menüpontjában található féléves átlagokat. Egy képernyőfotót erről kérünk a pályázathoz csatolni.
 • Nyelvtudás igazolás: ezt megteheti a hallgató a nyelvvizsgájával (mely lehet az érettségiben is), amennyiben ilyen nincs, úgy a nyelvtudásról igazolást kell kérni az Idegen Nyelvi és Irodalmi Tanszéken
 • Fogadólevél/meghívó levél: ezt csak a szakmai gyakorlatra pályázó hallgatóknak kell kérni a kiszemelt célintézménytől, akik ezzel igazolják, hogy adott időszakban adott tevékenységre fogadják a hallgatót.

A dokumentumok elkészítése előtt érdemes a lap tetején is megtalálható bírálati szempontok útmutatót áttekinteni, hogy pontosan mit is pontozunk egy pályázat során.
 

ERASMUS+ TÁJÉKOZTATÓK

A pályázathoz kapcsolódóan két tájékoztató kerül megrendezésre a Microsoft Teams felületen, melynek időpontjai a következők:

 1. 2023.09.01. 10:00
 2. 2023.09.12. 10:00

A tájékoztatóra az alábbi Regisztrációs linken lehet jelentkezni. A jelentkezőknek a tájékoztatót megelőző napon kerül kiküldésre a meghívó az ELTE-s email címre, mellyel tudnak majd csatlakozni. 

 

2023.09.25.