Hallgatóknak

Hallgatóknak

Hallgatóknak

2022.09.08.
Hallgatóknak

MI AZ ERASMUS?

Az Erasmus+ program segítségével lehetőséged van egy Európai Uniós külföldi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytatni 2–12 hónapig, illetve egy Erasmus+ programországban található vállalkozásnál, szervezetnél szakmai gyakorlatot teljesíteni (2–12 hónap), vagy akár a két tevékenységet kombinálni. Szakmai gyakorlatot frissen diplomát szerzett hallgatóként a végzésedet követő egy évben is teljesíthetsz, feltéve, hogy még a végzés előtt, aktív hallgatóként nyújtod be a pályázatot.

KIK PÁLYÁZHATNAK?

A TÓK bármely szakos (tanító, óvó, csecsemő), bármely munkarendben (nappali, levelező) tanuló olyan hallgatója, aki AKTÍV státusszal rendelkezik. Az Erasmus mobilitás folyamán mind a pályázás, mind a kiutazás időszakában kötelező aktív státusszal rendelkeznie a pályázónak.
Részletek lejjebb, a Pályázat benyújtása / Kari pályázati felhívás dokumentumban.

HOL ÉS HOVA PÁLYÁZHATSZ?

A pályázatokat a NEPTUN rendszerben kell leadni megjelölt határidőig.
Tanulmányi mobilitás esetén az ELTE TÓK valamelyik partneregyetemére, szakmai gyakorlatnál bármely Erasmus+ programországbeli céghez, szervezethez pályázhatsz gyakornoknak, feltéve, hogy a tevékenység illeszkedik a tanulmányaidhoz. 

A kar partneregyetemeit az alábbi felületen találhatjátok: Partneregyetemek / Kurzusok (elte.hu)

MENNYI TÁMOGATÁST KAPHATSZ?

Az ösztöndíj összege változik attól függően, hogy hova és mennyi időre pályázik a hallgató. Szerződéses partnerországaink ki vannak emelve a táblázatban (részletekért a partneregyetemekről görgess lejjebb):

 

Ösztöndíj áttekintő 2022/2023

Ausztria, Belgium, Ciprus, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izland, Liechtenstein, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svédország egyetemeire utazók számára

havi 600 euró a részképzés esetén (kombinált mobilitásnál is!) és 750 euró a szakmai gyakorlat esetén; 

Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország egyetemeire utazók számára 

havi 540 euró a részképzés esetén (kombinált mobilitásnál is!) és 690 euró a szakmai gyakorlat esetén; 

Felhívjuk a pályázó hallgatók figyelmét, hogy az ösztöndíj nem fedezi a kint tartózkodás során felmerülő összes költséget, azt más forrásokból - olykor előfinanszírozás mellett - szükséges kiegészíteni!