ERASMUS+

ERASMUS+

ERASMUS+

2023.09.26.
ERASMUS+

MI AZ ERASMUS?

Az Erasmus+ program egy, az Európai Unió által támogatott ösztöndíj program, mely felsőoktatásban tanuló hallgatónknak ad lehetőséget külföldi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytatni, illetve egy Erasmus+ programországban található vállalkozásnál, szervezetnél szakmai gyakorlatot teljesíteni.

A tanulmányi mobilitás többnyire félév (vagy teljes év) áthallgatást takar; a szakmai gyakorlat lehet a képzési időn belül teljesített gyakorlat (pl. nyári szakmai gyakorlat), vagy abszolválást/diplomaszerzést követő gyakorlat (az abszolválást követő egy éven belül teljesítendő).

TÍPUSAI

Az EU-n belüli mobilitások:

Ezen belül megkülönböztetünk hosszú távú mobilitást, Blended Intensive Programot, szakmai gyakorlatot és részképzést minden tématerületen. Ezek a mobilitások az Európai Unió országaiban található partneregyetemekre és intézményekbe szólnak.

Részletek itt.

Az EU-n kívüli mobilitások:

Azok a hallgatók, akik az Unión kívüli intézmények irányába vonzódnak, annak az Erasmus három, alábbi típusú pályázatait ajánljuk:

  • Egyesült Királyság
  • Mobilitás Svájcban
  • Nemzetközi Kreditmobilitás

Ezek a mobilitások teljesen más pályázási eljárást és pénzügyi támogatást jelentenek, így kérjük alaposan olvassanak utána a teendőknek.

Részletek itt