Sport

Sport

2023.08.31.
Sport

Gyere és sportolj az ELTE-n!

Gyorsan eltelnek az egyetemi évek, ezért már szeptemberben válassz sportágat és vegyél részt programjainkon! Legyél Te is része egy nagy ELTE-s közösségnek, nem fogod megbánni! Szinttől függetlenül, kezdőket és haladókat is várunk minden sportágban. Két lehetőséged is van, elvégezhetsz általános testnevelés kurzusként valamely sportágat, vagy részt vehetsz a délutáni sportösztöndíjas edzéseken!
Alapíts egy új csapatot vagy csatlakozz egy meglevőhöz, fedezz fel egy számodra ismeretlen sportágat vagy csak látogass el sportrendezvényeinkre! Kötelezd el magad az egészséged, a sport, a barátaid mellett!

Az ELTE-BEAC, az ELTE Hallgatói Önkormányzatának támogatásával vár Téged, ha mozogni, edzeni, testileg-lelkileg felüdülni, esetleg versenyezni szeretnél. Közel negyven sportág közül választhatsz, ezért biztosan megtalálod a számodra megfelelő mozgásformát! A sportolási lehetőségekkel már a gólyatáborban is találkozhatsz.

ELTE SPORTKISOKOS 2023

Testnevelés Tanszékünk sportkínálata

Fontos számunkra, hogy a minőségi testnevelés tanításához nélkülözhetetlen ismeretanyag átadása mellett biztosítsuk hallgatóink számára az örömteli fizikai aktivitás, sportolás lehetőségét. Ennek a törekvésnek eredményeként a következő félévtől bővül a hallgatói mozgásos tevékenységet támogató, tanszék által biztosított szabadon és kötelezően választható tárgyak köre. Újra meghirdetésre kerülnek korábbi népszerű kurzusok, mint az Aerobik gyakorlatvezetés illetve a Röplabda, valamint teljesen új tárgyak is kidolgozásra kerülnek, a minél színesebb repertoár felkínálása érdekében. Ez utóbbiak közé tartozik a Falmászás, Gerincjóga és a Kar HÖK-kel együttműködve megvalósítandó Mozgásvilág kurzus. Gondolva elsősorban az Erasmus program keretében hozzánk érkező, valamint az angol nyelvű óvodapedagógus képzésben részt vevő hallgatókra, meghirdetjük a Szabadidősportok kurzust is, angol nyelven.
Reméljük, hogy minél több hallgatóval találkozunk a Kar által biztosított, túlnyomórészt helyben, azaz saját épületünkben megtartott kurzusokon és kívánunk sok élménnyel teli, mozgásban gazdag félévet!

Tantárgy- és kurzusleírást hallgatóink a Neptun felületére belépve tölthetnek le. A tantárgy-tematikák kiadásával kapcsolatos új szabályzást, és a kérelmet ITT találjátok meg.