Nemzetköziesítés

Nemzetköziesítés

2022.10.07.
Nemzetköziesítés

Az ELTE TÓK életének integráns része a nemzetköziesítés az oktatás és a kutatás terén egyaránt. A nemzetköziesítési folyamatok elősegítésére a Kar 2019-ben Nemzetközi Bizottságot hozott létre, ahol a TÓK az egyetem nemzetköziesítési stratégiáját követve igyekszik folyamatosan fejleszteni nemzetközi jelenlétét

A mobilitási lehetőségeket tekintve a Kar olyan programokban vesz részt, mint az Erasmus+, a Campus Mundi, a Makovecz Program és Ceepus hálózatok. Ezekben a programokban, főleg az Erasmusban, a Karnak több mint 50 partnerszerződése van, mellyel kölcsönös hallgatói, oktatói és személyzeti mobilitásokat lehet megvalósítani.

A Kar még nem rendelkezik Mobilitási Ablakkal, azonban van egy kurzusekvivalencia rendszere, mellyel a mobilitáson résztvevő hallgatókat segíti a külföldi tanegységek Kari beismertetését.

2019 óta a Kar rendelkezik egy angol nyelvű képzéssel is: Kindergarten Education BA program. Terveinkben szerepel a csecsemő és a tanító képzés indítása is. Ezzel a lehetőséggel a Kar bekapcsolódott olyan ösztöndíj programokba, mint a Stipendium Hungaricum, a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram vagy az Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak.

A kutatások területén kollégáink egyre több nemzetközi téren jelennek meg mind egyénileg, mind projektben. Pályázati kutatási együttműködések tekintetében kiemelkedők az Erasmus+ KA2-es projekt adta lehetőségek és eredmények. 

A kutatások terén prioritásként kezeljük a nemzetközileg is versenyképes kutatások, publikációk megszületését. A Scimago rendszerében nyilvántartott folyóiratcikkekről és további nívós publikációkról az alábbi oldalunkon számolunk be

A Kar lehetőség szerint minden évben képviselteti magát a Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemen is.

A Kar részt vesz a CHARM-EU projektben is.