Felvételizőknek

Felvételizőknek

Felvételizőknek

2021.03.29.
Felvételizőknek

VÁR A TÓK!

Aki azt szeretné, hogy diákévei színesen és tartalmasan teljenek, s egyben elhivatott az iránt, hogy a bölcsődében, óvodában, iskolában a gyerekek örömmel játszanak és tanuljanak, annak az ELTE Tanító- és Óvóképző Karon a helye. Hallgatóink, akik az ország és a Kárpát-medence különböző területeiről érkeznek hozzánk, tanulmányaik folytatása mellett időről időre kiemelkedő eredményeket érnek el a tudomány, a művészetek, a sport területén.

A Tanító- és Óvóképző Kar küldetése olyan pedagógusok képzése, akik a változó társadalmi elvárásoknak megfelelve tudják fontos munkájukat végezni. Tanító, óvodapedagógus, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakjaink keresett képzettségeket adnak, továbbtanulásra is képesítenek. A legkiválóbbak mesterképzések közül választhatnak, utána pedig doktori tanulmányokat is folytathatnak. A karon évtizedek óta kiemelkedő színvonalú művészeti nevelés folyik, Bálványos Huba grafikusművész, a hazai vizuális nevelés meghatározó személyisége olyan örökséget hagyott a kar kiváló szakmai műhelyére, melyre építve 2017-ben elindulhatott a rajztanárképzés is.

 

Börcs Anna Blanka 2014-ben kezdett az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar csecsemő- és kisgyermeknevelő szak nappali tagozatán, majd 2020-ra az óvodapedagógus alapszakot is elvégezte levelező tagozaton. Mindkét képzést állami finanszírozással sikerült befejeznie, nagyon jó tanulmányi átlagának köszönhetően a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon ösztöndíjat is kapott.
Hogy miért is ezeket a szakokat választotta? Családjából többen is a pedagógus pályán dolgoztak, ami számára nagyon inspiráló volt. Az ELTE TÓK-ot azért jelölte az első helyen amikor felvételizett, mert hagyomány tisztelő, maga színvonalú intézményben szeretett volna tanulni. Az oktatók rendkívül kedvesek, segítőkészek és közvetlenek voltak, végig támogatták tanulmányai alatt.
Bölcsődében is dolgozott, jelenleg a Bicske Városi Óvoda Árpád utcai Tagóvodájában dolgozik óvodapedagógusként, nagyon szeret gyerekek között lenni.
Nagy szükség van óvodapedagógusokra, ha Te is a pedagógus pályát szeretnéd választani, tedd az ELTE TÓK-ot első helyre!

 

Általános információk a TÓK-ról

Általános információk a képzéseinkről